Restaurant Azie Weert

In 2011 werden wij benaderd door Aihua Chung met de vraag of we mee konden denken over een verbouwing en mogelijke uitbreiding van restaurant Azië te Weert. De ambitie van de opdrachtgever was om een restaurant te maken dat zich onderscheidt van de traditionele Chinees met een moderne, internationale en hoogwaardige uitstraling.

De opdrachtgever had reeds met verschillende architecten gewerkt, maar dit had helaas geen werkbaar concept opgeleverd. Omdat er voor het plan geen duidelijke referenties waren, hebben we in een lang proces van schetsen, afwegen en overleggen gezocht naar een optimale opzet. In het proces hebben we niet alleen het restaurant een nieuwe impuls gegevens, maar ook het gemeentelijke monument waarin het gevestigd is zijn oorspronkelijke allure kunnen teruggeven.