Tandarts Oldebroek

Onze opdrachtgever had een praktijk overgenomen van een collega die praktijk aan huis had. Daarmee kwam natuurlijk de vraag van een geschikte locatie aan bod. Deze is gevonden in een gebouw dat in de afgelopen 100 jaar al diverse functies heeft gehad, van handel in diervoeders tot veeartsenpraktijk. Om de plannen te verwezenlijken, is het gebouw geheel tot casco leeggesloopt en hebben we ook diverse wijzigingen in de gevels doorgevoerd, die we bewust ruw hebben gelaten om het gebouw zijn ruige karakter te laten behouden. Wel is een gestucte plint toegevoegd die een aantal schoonheidsfoutjes verbergt. Bij het interieur is gezocht naar een rustige en hoogwaardige uitstraling, die door het gebruik van natuurlijke materialen en indirect licht de stress van de patiënt helpt te reduceren. De marmeren wand is een speelse verwijzing naar het glazuur dat zo belangrijk is voor onze gezondheid.