Verbouwing/uitbreiding woning Zeist

De opdrachtgever wenste een aanzienlijke uitbreiding van het huis, waarbij een woonkeuken, atelier annex tafeltenniskamer, kantoor en garage gerealiseerd zouden moeten worden. Daarbij zou het kantoor eventueel ook als gastenverblijf of klein appartement moeten kunnen worden gebruikt. Al met al vroeg het programma een aanzienlijke uitbreiding van de begane grond van de woning. Extra aandachtspunt was de noordelijke ligging van de achtertuin, een aanbouw zou hier al gauw alle zon wegnemen. Er was al door verschillende partijen naar het plan gekeken, maar het leek niet te lukken om alle functies op een verantwoorde manier in te passen.

Door een aantal architectonische trucs te gebruiken, waarbij de geleding van de aanbouw aan de buitenzijde een geheel andere ordening van functies verbergt en door de aanbouw op tuinniveau aan te brengen en daarmee de dakranden te verlagen is het gelukt het complete programma in te passen zonder de architectuur en samenhang van het huis te verstoren. Technisch is de aanbouw innovatief van opzet, met een schuimbeton fundering en vloerplaat, waardoor niet geheid hoefde te worden naast de kwetsbare fundering van de woning. De hele bovenbouw is geprefabriceerd in een zeer prettige samenwerking met bouwbedrijf Klomp uit Lunteren.