Verbouwing woning Santpoort Zuid

Verbouwing en uitbreiding chalet bij de zee

Toen de opdrachtgever dit huis uit 1950 in 2013 kon kopen, viel hij direct voor de locatie en de charme.  Het was echter te klein voor een jong gezin en verkeerde in een deplorabele staat.

De opdrachtgever dacht in eerste instantie van een aanbouw op de begane grond, maar toen wij onze ideeën voor een uitbreiding van de gehele achterzijde uitlegden waren zij snel overtuigd. Door het huis over de totale hoogte uit te breiden, creëren we niet alleen meer leefruimte op de begane grond maar ook een extra slaap- en badkamer worden toegevoegd. Bovendien geeft het extra volume het huis meer body en uitstraling met behoud van de oorspronkelijke architectuur.

Tijdens de grondige renovatie is onder andere een geavanceerd verwarmingssysteem op basis van houtkachels aangelegd. Deze kachels worden gestookt met het resthout uit het bedrijf van de opdrachtgever, wat hem zelfvoorzienend maakt op het gebied van verwarming.