Woonhuis te Woudenberg

Basis voor deze verbouwing is een onopvallende cataloguswoning op een prachtige locatie aan de bosrand. Nadat de opdrachtgever ons aanvankelijk had gevraagd wat ideeën te geven voor een bescheiden, vergunningsvrije verbouwing, ontwikkelden de plannen zich steeds meer in de richting van een totale transformatie van het huis. Daarbij hebben we de bestaande garage verbouwd tot een zeer comfortabele slaapkamer met eigen badkamer, die samen met de aangrenzende studeerkamer op de begane grond multifunctioneel inzetbaar is, zodat de opdrachtgever alle wensen van inwonende kinderen tot een levensloopbestendige woning kan verwezenlijken. De oriëntatie en ruimtelijke logica van het huis hebben we verbeterd door de keuken naar een nieuwe uitbouw aan de achterzijde te verplaatsen en te verbinden met een inpandige voorraadkamer die vanaf de voorzijde te bereiken is, en een bijkeuken met een achterdeur. Zo ontstaat een warme leefruimte in het hart van het huis, die samen met de woonkamer het nieuwe terras omarmt.