Project design offices

Office Ten Brinke Doetinchem

All     Projectinrichting

Facts

Name: Kantoor Ten Brinke
Location: Doetinchem
Status: Completed
Project Area: 300 m2
Service: Interior Design
Category: Project design

Name: Kantoor Ten Brinke
Location: Doetinchem
Status: Completed
Project Area: 300 m2
Service: Interior Design
Category: Project design

Office Ten Brinke, Doetinchem

XS architects were approached by project developer Ten Brinke to design one of their offices in Doetinchem. XS had previously designed two office spaces for them; one in Hengelo and the second, their head office, in Varsseveld.
Ten Brinke wanted to introduce a clear new style through their head office; a look & feel that could be extended to all their offices. XS developed a design language for this through using a number of strong style features and recurring elements.
An existing office building was chosen in Doetinchem. The services provided by XS were largely interior design and advice based. The entrance and portal were redesigned, to create more of an impact when entering the space. It went from a cubicle feeling in the old office, to a spacious, open feeling in the renovated building. It features a wall at the entrance on which the logo is displayed, with a small pantry on the other side. A nice long reading table. A seat for visitors and employees. Characteristic tiles on the floor and wall, which put a certain emphasis on the entrance, and timber slats that recur more often throughout the space to increase recognisability.
In the collaboration between XS architects and Ten Brinke, it was agreed that rather than providing detailed plans and renders, we would provide a somewhat more conceptual and ‘broader’ concept with fewer details, giving Ten Brinke the opportunity to contribute themselves. This collaboration was a great success.

Related Projects