Projectinrichting

Kantoor Amstelveen

All     Project inrichting

Facts

Name: Kantoor
Location: Amstelveen
Status: Completed
Project Area: 900 m2
Service: Architecture, Interior Design
Category: Project inrichting

Name: Kantoor
Location: Amstelveen
Status: Completed
Project Area: 900 m2
Service: Architecture, Interior Design
Category: Project inrichting

Ongemerkt duurzaam

Voor het kantoor van een opdrachtgever in Amstelveen maakten we een inrichting waar duurzaamheid op een heel terloopse wijze een hoofdrol is gaan spelen.
Het gebouw uit de jaren ‘90 was toe aan renovatie en de installaties waren afgeschreven. De briefing aan XS architecten was vooral om een uitnodigende en eigentijdse plek te creëren waar ook bezoekers de bedrijfscultuur kunnen ervaren. Daarbij was het zaak om extra te letten op het werkklimaat in de breedste zin van het woord. Dat zette ons aan om veel aandacht te geven aan akoestiek en (lucht-)kwaliteit en een goede balans tussen het gebruik van open ruimten en rustige plekken voor concentratie en overleg. Uiteindelijk leidde dit tot een plan met verschillende zones voor werken, ontmoeten en concentreren – de voordelen van flexplekken gecombineerd met de rust van een traditioneel kantoor.

Ergens tijdens het ontwerpproces merkte de opdrachtgever op ‘Ik heb een hekel aan nep – er mogen alleen echte materialen worden gebruikt’. Deze eenvoudige uitspraak heeft ons uiteindelijk getriggerd om het plan qua duurzaamheid op een hoog niveau te brengen. In het hele project zijn alleen natuurlijke materialen toegepast, op de gietvloer na. Hiervoor kon ten tijde van de bouw nog geen geschikt duurzaam alternatief gevonden worden.

Inmiddels zijn we betrokken bij de 2e fase waarin het kantoor verder wordt uitgebreid.

Related Projects