Projectinrichting

Kantoor Ten Brinke Doetinchem

All     Projectinrichting

Facts

Name: Kantoor Ten Brinke
Location: Doetinchem
Status: Completed
Project Area: 300 m2
Service: Interior Design
Category: Projectinrichting

Name: Kantoor Ten Brinke
Location: Doetinchem
Status: Completed
Project Area: 300 m2
Service: Interior Design
Category: Projectinrichting

Kantoor Ten Brinke, Doetinchem

XS architecten werd benaderd door projectontwikkelaar Ten Brinke, om één van hun eigen kantoren in Doetinchem te ontwerpen. Eerder al had XS een kantoor in Hengelo en het hoofdkantoor in Varsseveld voor Ten Brinke ontworpen.
Ten Brinke wilde met hun hoofdkantoor een duidelijke nieuwe stijl introduceren; een ‘look & feel’ die doorgetrokken zou kunnen worden naar al hun kantoren. Daarvoor heeft XS een beeldentaal ontwikkeld met een aantal sterke stijlkenmerken en terugkerende elementen.
In Doetinchem was sprake van een bestaand kantoorpand, waarvoor XS vooral adviezen en plannen heeft gemaakt omtrent het interieur. Een goede entree en aanpassing van het portaal, waardoor je ‘echt ergens binnenkomt’. Van een hokjesgevoel in het oude kantoorpand naar een ruimtelijk gevoel in het vernieuwde pand. Een wandje bij de entree waarop het logo is geplaatst, met aan de andere zijde een kleine pantry. Een mooie lange leestafel. Een zitje voor bezoekers of medewerkers. Karakteristieke tegels op vloer en wand, hetgeen een zekere status geeft aan de entree. En houten lamellen die op meerdere plaatsen terugkomen om de herkenbaarheid te vergroten.
In de samenwerking tussen XS architecten en Ten Brinke is afgesproken dat géén super gedetailleerde plannen worden aangeleverd met aanzichten, doorsnedes, 2D en 3D tekeningen, lichtplannen, etcetera. Maar juist een wat conceptueler en ‘ruimer’ plan met minder uitwerkingen, waarbij Ten Brinke ook zelf zaken heeft ingebracht en uitgewerkt. Deze samenwerking heeft naar beider tevredenheid heel goed gewerkt!

Related Projects