Horeca

KFC Damrak

All     Horeca

Facts

Name: KFC
Location: Damrak
Status: Completed
Project Area: 776 m2
Service: Architecture, Interior Design
Category: Horeca

Name: KFC
Location: Damrak
Status: Completed
Project Area: 776 m2
Service: Architecture, Interior Design
Category: Horeca

KFC Damrak

Voor het project van KFC aan het Damrak in Amsterdam werden de eerste ontwerp plannen in 2015 al gepresenteerd; toch duurde het nog tot 2019 voor de verbouwing werd uitgevoerd. Dit tijdsbestek geeft de complexiteit van het project goed weer. De combinatie van een oud pand in de binnenstad van Amsterdam, diverse betrokken instanties en een complex voortraject, zorgde voor een uitdagend project.
Dit pand ligt in het beschermd stadsgezicht van Amsterdam; wat aanpassingen van de gevel niet eenvoudig maakte. Verder zijn de lange smalle verdiepingen van de typerende bouwstijl van destijds, niet automatisch geschikt om in te delen naar de huidige wet- en regelgeving omtrent brandveiligheid. Uiteindelijk kwamen we toch tot goede afstemming met de brandweer. De belangen van de opdrachtgever, dit KFC restaurant draait in de top 3 van de wereld, telden vanzelfsprekend ook zwaar mee.
Tijdens de definitieve ontwerp fase hebben we het laatste KFC K3NL pakket ingepast en kunnen aanpassen naar de omstandigheden van deze locatie. We zijn trots op het resultaat!

Related Projects