Naam

Kantoor Amstelveen

Locatie

Amstelveen

Status

Opgeleverd (2018)

Projectruimte

900m²

Services

Interieurontwerp

Categorie

Commercieel vastgoed

commercieel-vastgoed

Kantoor Amstelveen

Voor het kantoor van een opdrachtgever in Amstelveen maakten we een inrichting waar duurzaamheid op een heel terloopse wijze een hoofdrol is gaan spelen.

Het gebouw uit de jaren ‘90 was toe aan renovatie en de installaties waren afgeschreven. De briefing aan XS architecten was vooral om een uitnodigende en eigentijdse plek te creëren waar ook bezoekers de bedrijfscultuur kunnen ervaren.

Daarbij was het zaak om extra te letten op het werkklimaat in de breedste zin van het woord. Dat zette ons aan om veel aandacht te geven aan akoestiek en (lucht-)kwaliteit en een goede balans tussen het gebruik van open ruimten en rustige plekken voor concentratie en overleg. Uiteindelijk leidde dit tot een plan met verschillende zones voor werken, ontmoeten en concentreren – de voordelen van flexplekken gecombineerd met de rust van een traditioneel kantoor.

Ergens tijdens het ontwerpproces merkte de opdrachtgever op ‘Ik heb een hekel aan nep – er mogen alleen echte materialen worden gebruikt’.

Deze eenvoudige uitspraak heeft ons uiteindelijk getriggerd om het plan qua duurzaamheid op een hoog niveau te brengen. In het hele project zijn alleen natuurlijke materialen toegepast, op de gietvloer na. Hiervoor kon ten tijde van de bouw nog geen geschikt duurzaam alternatief gevonden worden.

Inmiddels zijn we betrokken bij de 2e fase waarin het kantoor verder wordt uitgebreid.

Maak kennis met ons

Ik wil graag contact met xs

Laat uw gegevens achter en dan nemen we contact met u op voor een kennismakingsafspraak.

Volg XS ook op social media

Sluiten