Naam

Family Axel

Locatie

Axel

Status

Opgeleverd (2018)

Projectruimte

500m²

Services

Architectuur
Interieurontwerp
BIM-modeling

Categorie

Horeca

horeca

Family Axel

Slopen of…? De Rooms Katholieke kerk in Axel stond op de nominatie om gesloopt te worden, maar ondernemersfamilie Luitjens wilde de kerk redden en bedacht een nieuwe bestemming voor het gebouw. Hier moest een horecaonderneming komen.

De uitdaging Aan XS de uitdaging om in deze hoge, tochtige en lawaaiige ruimte, een gezellige eetgelegenheid te creëren.

Oplossingen Omdat het in deze oude kerk praktisch overal waait, was de temperatuur een punt van aandacht. We legden vloerverwarming aan, plaatsten een installatie die warme lucht afgeeft en hingen naar beneden gerichte ventilatoren aan het plafond. Deze drukken de opstijgende warme lucht terug naar beneden. Dankzij deze ingrepen is de klimaatbeheersing in eethuis Family Axel goed onder controle. Om de gehorigheid tegen te gaan, werden de gewelven voorzien van een Asona spuitplafond, met geluiddempende werking. Ook de gekozen meubels en de vele planten dragen bij aan een fijne akoestiek.

Om het Familyconcept naar binnen te halen, maakten we boven de keuken een koof met een graphic band. Zo kregen de graphics een centrale plek in de ruimte, maar bleef de unieke uitstraling van het kerkgebouw wel intact. We versterkten het effect van de gewelven door het plafond antracietgrijs te kleuren en de ribben in een contrasterende groen kleur te verven.

Resultaat Het resultaat is te zien op de foto’s. Sfeer en gezelligheid op een prachtige locatie, in een bouwkundig ingewikkeld pand. De sloopkogel ging aan deze kerk voorbij.

Family Axel

Szydlowskiplein 1
4571EW Axel
Maak kennis met ons

Ik wil graag contact met xs

Laat uw gegevens achter en dan nemen we contact met u op voor een kennismakingsafspraak.

Volg XS ook op social media

Sluiten